Accessibility

Font Size
Color
Normal
White-Black
Black-Yellow

HEALTHY FOOD PROMOTION PLAN

HEALTHY FOOD PROMOTION PLAN

A survey by the Health Systems Research Institute from 2003 to 2009 found that members of the Thai population age 15 and older do not consume sufficient fruits and vegetables to meet minimum criteria set by the World Health Organization (i.e. At least 400 grams, or 5 standard servings, per day) for reducing risks of chronic non-communicable diseases. In 2003, Thai people consumed 3.5 standard servings of fruits and vegetables per day. This figure continually decreased to three standard servings per day in 2008, and increased slightly to 3.1 standard servings per day in 2009.

Economic factors have contributed to this situation, with the reduction of agricultural areas and food insecurity, the expansion of urban societies, and the consumption behavior of populations in all age groups. Particularly vulnerable groups are schoolchildren and teenagers, who exhibit consumption behavior that is not age-appropriate, and who are most likely to be overweight. It is expected that one out of every ten students will be overweight in 2015. Therefore it is important that systematic work implementation be conducted to increase access to safe fruits and vegetables. Environmental factors should also be created to help prevent excess weight among teenagers and students, and to promote healthy consumption behavior.


Focus Areas of Plan


1) Increased consumption of fruits and vegetables, reduction of sweet and salty foods, and reduction of high-calorie foods.


2) Promotion of healthy food chains to ensure that consumers can access producers and retailers of safe, organic fruits and vegetables; Encourage consumers to grow their own vegetables for consumption.


3) Management of environmental factors affecting healthy foods in strategic locations, specifically, infant development centers and schools.


4) Promotion of cooperation between producers to create a widespread model of healthy foods channeled to consumers.

เว็บไซต์นี้มีการใช้คุกกี้เพื่อเพิ่มประสิทธิภาพการให้บริการ และประสบการณ์ที่ดีในการใช้เว็บไซต์ของคุณ คุณสามารถศึกษารายละเอียดได้ที่ นโยบายคุกกี้และ นโยบายในการคุ้มครองข้อมูลส่วนบุคคล สามารถจัดการความเป็นส่วนตัวเองได้ของคุณได้เองโดยคลิกที่ ตั้งค่า

Privacy Preferences

คุณสามารถเลือกการตั้งค่าคุกกี้โดยเปิด/ปิด คุกกี้ในแต่ละประเภทได้ตามความต้องการ ยกเว้น คุกกี้ที่จำเป็น

Allow All
Manage Consent Preferences
  • คุกกี้ที่จำเป็น (Strictly Necessary Cookies)
    Always Active

    คุกกี้ประเภทนี้มีความสำคัญต่อการปฏิบัติการของเว็บไซต์ en.thaihealth.or.th ซึ่งจะช่วยให้ท่านสามารถเข้าถึงข้อมูลและเนื้อหาต่าง ๆ ของเว็บไซต์เราได้ทุกส่วน และปลอดภัย

  • คุกกี้เพื่อการวิเคราะห์และประเมินผลการใช้งาน (Performance Cookies)

    คุกกี้ประเภทนี้ใช้เพื่อรวบรวมข้อมูลทางสถิติเกี่ยวกับการใช้งานเว็บไซต์ของท่าน เพื่อวิเคราะห์และนับจำนวนผู้ใช้งาน ตลอดจนช่วยให้เราทราบถึงพฤติกรรมการใช้งาน ซึ่งจะช่วยปรับปรุงการทำงานของเว็บไซต์โดยให้ท่านสามารถค้นหาสิ่งที่ต้องการได้อย่างง่ายดาย

  • คุกกี้เพื่อการใช้งานเว็บไซต์ (Functional Cookies)

    คุกกี้ประเภทนี้จะช่วยให้เว็บไซต์ของ สสส. จดจำตัวเลือกต่าง ๆ ที่ท่านได้ตั้งค่าไว้และช่วยให้เว็บไซต์ส่งมอบคุณสมบัติและเนื้อหาเพิ่มเติมให้ตรงกับการใช้งานของท่านได้

  • คุกกี้เพื่อการโฆษณาไปยังกลุ่มเป้าหมาย (Targeting Cookies)

    คุกกี้ประเภทนี้ใช้ในการเชื่อมโยงเว็บไซต์ของบุคคลที่สาม ซึ่งเก็บข้อมูลการเข้าใช้งานและเว็บไซต์ที่ท่านได้เข้าเยี่ยมชม เพื่อนำเสนอสินค้าหรือบริการบนเว็บไซต์อื่นที่ไม่ใช่เว็บไซต์ของ สสส. ทั้งนี้ หากท่านปิดการใช้งานคุกกี้ประเภทนี้จะไม่ส่งผลต่อการใช้งานเว็บไซต์ของ สสส. แต่จะส่งผลให้การนำเสนอสินค้าหรือบริการบนเว็บไซต์อื่น ๆ ไม่สอดคล้องกับความสนใจของท่าน

Save